Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Kaarsenwereld Ramsau

Kerzenwelt Ramsau

In de kaarsenwereld (Kerzenwelt) van Ramsau kan de bezoeker niet alleen de meest uiteenlopende, fraai getrokken en bewerkte kaarsen aanschouwen, maar ook zelf desgewenst een handje helpen en zijn creativiteit bewijzen. Het maken van kaarsen is een eeuwenoud handwerk, dat hier tot heden beoefend wordt. 

Geurende bloemen en kerstkaarsen

De in Ramsau gemaakte kaarsen variëren van traditionele en landelijke modellen tot decoratieve, geurende modellen in alle soorten, maten en kleuren. Verbazingwekkend om te zien, wat er allemaal met was gemaakt kan worden als iemand over ambachtelijke vaardigheid beschikt.  Voor de meest uiteenlopende gelegenheden worden kaarsen gemaakt, bijvoorbeeld voor de kerstdagen, de doop en het huwelijk - of als decoratief geschenkidee voor eigen gebruik. 

Kaarsenwereld Ramsau is een liefdesverklaring aan de kaars, ze toont de ontwikkeling van het handwerk en de kunst door de tijden heen en bewijst, dat de wereld van de kaarsen veel meer omvat dan wij ons allemaal realiseerden. .

Wassenbeeldenmuseum

Om de bezoeker nog beter te kunnen informeren over was als werkmateriaal, huisvest kaarsenwereld Ramsau ook een wassenbeeldenmuseum, waarin oude met de hand gemaakte wassen beelden tentoongesteld worden.  Hier kan men met eigen ogen de traditie aanschouwen. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.