Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Belevenisberg Spieljoch

Wat in de winter wordt bedekt met een prachtige witte deken, is in de warme maanden van het jaar de bloeiende natuur. De Spieljochbahn bij Fügen biedt ook in de zomer talrijke mogelijkheden om te genieten van een actieve vakantie en het alpenlandschap met al haar facetten te ontdekken. Het vier kilometer lange hangspoor, waarnaar het bijbehorende skigebied genoemd is,  brengt u naar een hoogte van 1860 meter. 

Het bergstation van de Spieljochbahn biedt ideale mogelijkheden voor heerlijke wandeltochten, o.a. naar het stuwmeer Arzjoch, naar het dal naar Fügen of naar het zgn. Schaubergwerk, de hoogstgelegen mijn van Oostenrijk in het Öxeltal. Voor elke gewenste moeilijkheidsgraad heeft het Zillertal de passende route. Bijzonder is het blotevoetenpad, dat eveneens bij het bergstation begint. 

Erlebniswelt Spieljoch

De natuurlijke omstandigheden rondom de 2236 meter hoge bergtop van de Spieljoch zijn geschapen voor klimtochten, die een uitdaging bieden - de beklimming via de Nordwand of de Westgrat zal menig ambitieus sporter prikkelen. Jonge(re) en oude(re) beginners kunnen in de Zillertaler klimtuin hun eerste ervaringen aan het rotsgesteente opdoen. 

Naar beneden in het dal zweven, met het beste uitzicht, wat je je maar kunt denken: het is niet voor niets dat paragliding in de zomer een populaire vrijetijdssport is. Hierbij wordt een hoogte van 1400 m overwonnen, voordat je weer zacht in het dal kunt landen. 

Verdere informatie vindt u op www.spieljochbahn.at

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.