Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

FeuerWerk - HoutBelevenisWereld

Natuur ontmoet high tech - het FeuerWerk en de houtbeleveniswereld

FeuerWerk - HolzErlebnisWelt
© Binder FeuerWerk

Slechts zelden is het de moeite waard om een krachtcentrale te bezoeken, maar in het geval van FeuerWerk en zijn Houtbeleveniswereld ist dat geheel anders.  Een uitstapje naar FeuerWerk is gegarandeerd geslaagd, want de ultramoderne Fügener biomassa-warmtekrachtcentrale is een spannende locatie  geworden voor events, gastronomie, seminars, vergaderingen, concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, bezichtigingen en om te leren.

Wie de filosofie achter FeuerWerk kent, zal begrijpen met hoeveel moeite en met hoeveel succes de ontwikkelaars van dit project hun tijd hebben geïnvesteerd, om datgene samen te voegen, wat ogenschijnlijk niet bij elkaar hoort. Hier wordt techniek met ontspanning, energiewinning met natuurbehoud en geld verdienen met sociale verantwoordelijkheid gecombineerd. 

Krachtcentrale en wellness

Het FeuerWerk en zijn "Tuin der luchten", met zijn unieke architectuur, nodigen de bezoeker uit om na een spannende en informatieve rondleiding door de biokrachtcentrale te genieten van het geweldige panorama-uitzicht over het Zillertal. In de SichtBAR wordt de bezoeker met een buitengewoon culinair aanbod verwend, en aansluitend kan hij of zij ter ontspanning naar de Erlebnistherme. 

Hier staan twee, unieke, modern ecologische bouwwerken tegenover elkaar, die totaal verschillend zijn, maar toch met elkaar verbonden zijn. Het FeuerWerk en de Erlebnistherme Zillertal in Fügen. Aan de ene kant de krachtcentrale, die groene stroom m.b.v. houtafval produceert en aan de andere kant de Erlebnistherme met golvenbad, stromingskanaal en de langste glijbaan van West-Oostenrijk. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.