Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Modelkaasmakerij Fügen

Schaukäserei Fügen

Een bezoek aan de modelkaasmakerij in Fügen in het Zillertal belooft een spannende gebeurtenis te worden voor de hele familie.  De "Sennerei" - zo wordt de plek genoemd, waar melk verwerkt wordt tot producten als boter, karnemelk, kaas en yoghurt - is niet het enige wat geopend is voor de bezoekers. Het aanbod van de modelkaasmakerij Fügen wordt door een kaasmuseum, een filmvertoning en allerhand interessante en spannende informatie rondom de "Sennerei" aangevuld. 

Het leven van de melkboeren

Ook nog vandaag de dag is het leven van de boeren, wier boerderijen in de bergen liggen, gevuld met lichamelijk hard en tijdrovend werk.  Het is echter alleen mogelijk op deze manier een melk te produceren, die gezond en natuurlijk is. De koeien krijgen in de alpenweide de meest uiteenlopende kruiden binnen, eten vers gras en drinken water uit bergbeekjes. 

Kaasproduktie 100 jaar geleden

In de kaasmakerij werd vroeger alles met de hand gedaan. Het kaasmakerijmuseum laat de ontwikkeling van toen tot heden zien. Na een spannende rondleiding door de kaasmakerij, kunnen de daar gemaakte verse producten geproefd worden. Uiteraard wordt aansluitend ook de mogelijkheid geboden om in de boerderijwinkel de beste melkproducten te kopen en deze als herinnering mee naar huis te nemen. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.