Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Modelmijn in de Spieljochberg

Schaubergwerk am Spieljoch
© spieljochbahn.at

Vanuit Fügen brengt de Spieljochbahn en de Knappensteig de wandelaar in ca. 45 minuten naar de hoogstgelegen modelmijn van Oostenrijk, op 1783 meter hoogte. Voor kinderen, jongeren en volwassenen een uitstapje, dat spanning belooft.  De berg inrijden, zoals destijds de mijnwerkers dat deden, de vochtige en koude lucht van de grotten inademen, de kolossale en benauwende uitstraling van de mijn op zich laten inwerken. 

Hier kun je wat ontdekken

Al voordat de gekwalificeerde wandelgids de gasten uitnodigt om mee naar binnen te rijden, valt er wat te ontdekken. Op de oude stortberg van de voormalige mijn zijn nog een heleboel interessante stenen te vinden, waaronder kobalt, pyriet, kwarts en verschillende ertsen.

400 jaar mijnbouwgeschiedenis

Tijdens het binnenrijden in de modelmijn, vertelt de wandelgids wetenswaardigheen over de geschiedenis van het mijnwezen en natuurlijk speciaal over de mijn in de Spieljoch berg.  De geschiedenis van de mijnbouw vertelt over het leven en het werk van moedige mannen, die hun leven niet alleen voor ons op het spel zetten, maar ook vaak verloren. Wanneer het laatste deel begint, de terugkeer naar de oppervlakte, is iedereen blij, om weer de frisse lucht van de Zillertaler Alpen te kunnen inademen, maar ook een onvergetelijke belevenis rijker.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.