Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Vogelleerpad in Hart

Zillertaler vogelperspectief - het vogelleerpad in Hart

Vogellehrpfad in Hart

Tegenover Fügen en ten oosten van de Ziller ligt de prachtige, kleine gemeente Hart. Zuidelijk van de parochiekerk begint het vogelleerpad, dat op zijn ca. 2-3 uur lange weg door de natuur ook langs de mooie Haselbach waterval leidt.  Tijdens de wandeling over het Harter Vogellehrpfad nodigen grote volières in de "Zillertaler Vogelwelt" en een free flight volière de bezoeker uit, om de inheemse vogelwereld van dichtbij te aanschouwen en te bewonderen. 

De wandeling over het pad is niet moeilijk en voor jonge en oudere mensen gemakkelijk te doen. Bordjes aan de weg verstrekken de wandelaar interessante wetenswaardigheden over de vogelwereld in het Zillertal en de habitat van de vogels. Voor de kinderen is het een spannend avontuur, om in het groene klassenlokaal van Hart over de natuur en haar vogelbevolking te  leren.  

Wie onderweg wil stoppen om iets te drinken, eten en uit te rusten, die is in een van de restaurants aan het vogelleerpad altijd welkom. Aan het einde van de rondgang is er ook nog de mogelijkheid om in Hart te kijken hoe de boer van  van de Kölblhof zijn schnaps stookt - natuurlijk kan er ook wat geproefd worden.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.