Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Mayrhofen - Hippach

Uitstapjes in de vakantieregio Mayrhofen - Hippach (Hippach, Brandberg, Ginzling, Mayrhofen, Ramsau, Schwendau)

Kaarsenwereld Ramsau

Kaarsenwereld Ramsau

In de kaarsenwereld (Kerzenwelt) van Ramsau kan de bezoeker niet alleen de meest uiteenlopende, fraai getrokken en bewerkte kaarsen aanschouwen, maar ook zelf desgewenst een handje helpen en zijn creativiteit bewijzen. Het maken van kaarsen is een eeuwenoud handwerk, dat hier tot heden beoefend wordt.
Beleveniskaasmakerij Zillertal

Beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal

Even buiten Mayrhofen ligt Hollenzen met de beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal. Al van ver zie je op het dak van de kaasmakerij bonte koeien, die aangeven, dat hier wat bijzonders te zien is: een transparant productiebedrijf op een totale oppervlakte van 6000 m², dat zijn bezoekers een kijkje gunt in achter de schermen gunt, in de wereld van de melkverwerking en kaasproductie.
Museum Strasserhäusl

Museum Strasserhäusl

Het bekende Strasserhäusl werd al in 1714 gebouwd en valt onder monumentenzorg. Enerzijds heeft hij zijn reputatie te danken aan de prachtige boerenantiek-collectie, maar met name aan het feit, dat van hieruit de kinderen van familie Strasser in 1832 het lied "Stille Nacht, Heilige Nacht" naar Leipzig brachten, voordat het later de hele wereld rondging.
Schnapsstokerijen in de vakantieregio
Mayrhofen - Hippach

Schnapsstokerijen

Al sinds vele eeuwen worden in het Zillertal verschillende soorten vruchtenbrandewijn gemaakt. De Schnaps wordt gewonnen door gisting en aansluitend distillatie.