Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal

Belevenis. Kaasmakerij. Zillertal!

Erlebnis Sennerei Zillertal
© Sennerei Zillertal

Even buiten Mayrhofen ligt Hollenzen met de beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal. Al van ver zie je op het dak van de kaasmakerij bonte koeien, die aangeven, dat hier wat bijzonders te zien is: een transparant productiebedrijf op een totale oppervlakte van 6000 m², dat zijn bezoekers een kijkje gunt in achter de schermen gunt, in de wereld van de melkverwerking en kaasproductie. 

Heerlijke verscheidenheid aan melk- en kaasspecialiteiten

In de beleveniskaasmakerij van familie Kröll wordt alleen melk gebruikt, die vers door de bergboeren uit de omgeving geleverd worden.  Een echt natuurproduct, hier eten de koeien vers alpengras, alpenkruiden en het beste hooi. Natuurlijk is dat niet alleen merkbaar wat betreft de kwaliteit van de melk, maar bij alle melk- en kaassspecialiteiten. 

Melkbar, restaurant en boerderijwinkel

Nadat de bezichtiging van de kaasmakerij afgelopen is, kan de bezoeker zich op het terras van het restaurant verpozen en te midden van het unieke landschap van de producten van de kaasmakerij genieten. Daarnaast worden ook gourmetmenu's geboden en de mogelijkheid, om in de boerderijwinkel verse delicatessen te kopen. Uiteindelijk wil je dan zelf wel eens proeven, of de lokale produkten werkelijk beter smaken. Het antwoord krijgt men snel. Eet smakelijk!

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.