Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Tux - Finkenberg

Uitstapjes in de vakantieregio Tux - Finkenberg (Tux, Finkenberg)

Natuurlijk ijspaleis onder de Hintertuxer gletsjer

Natuurlijk ijspaleis in de Hintertuxer gletsjer

Hier was de natuur architect - en ze heeft haar meesterwerk lang voor ons verborgen gehouden. pas in 2007 werd de gletsjerspleet, die vandaag de dag het natuurlijke ijspaleis (Natur Eis Palast) is, puur toevallig door Roman Erler ontdekt.
Panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer

Panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer

Er zijn niet veel plekken op de wereld, van waaruit je van het vrije uitzicht op Großglockner, Zugspitze en Dolomieten tegelijkertijd kunt genieten. Op 3250 meter hoogte bevinden zich de panoramaterrassen op de Hintertuxer gletsjer die precies dit unieke uitzicht over de Alpen bieden.
Duivelsbrug in Finkenberg

Teufelsbrücke (Duivelsbrug) in Finkenberg

Men zegt dat het de duivel in persoon is geweest, die deze brug over de Tuxer beek heeft gebouwd. Of hij het daadwerkelijk was, of gewoon een staaltje van Tiroler houtbouwtechniek, is niet echt duidelijk. In ieder geval is de in het jaar 1876 gebouwde brug bij de Dornauer hoeve zeker een bezoek waard.
Tauernkrachtcentrale

Tauernkrachtcentrale

Verscholen tussen bergen en gletsjers liggen de hooggebergte-stuwmeren Kaprun. Een fantastisch decor, ideaal voor wandelingen en beklimmingstochten.
Tuxer molen

De Tuxer molen

Hoe groot de rol is, die de molens vroeger in het leven van de mensen hebben gespeeld, kan men ook afleiden van het feit dat er amper een sprookje of sage is, waarin ze niet voorkomt. Koren kunnen vermalen tot meel: dat betekende voor de mensen, dat ze iets te eten hadden. Zonder molen geen meel en zonder meel geen brood.
Natuurmonument Spannagelgrot

Natuurmonument Spannagelgrot

De Spannagelgrot ligt onder de Hintertuxer gletsjer, heeft een lengte van 10 km, die tot dusverre in kaart gebracht is en is daarmee de grootste grot van de Centrale Alpen. Over 500 meter is de bezichtiging van de modelgrot een unieke, indrukwekkende belevenis voor volwassenen alsook voor kinderen.
Mehlerhaus in Madseit

Mehlerhaus in Madseit

Niet alleen mensen kunnen verhalen vertellen, huizen kunnen dat ook. Het Mehlerhaus in Madseit dateert van de 17e eeuw en heeft zoveel te vertellen, dat één bezoek haast niet voldoende is. Nog kort voor het einde van het twee millennium werd het nog bewoond, nu huisvest het een heel bijzonder boerenmuseum. Daarnaast brengen tentoonstellingen en talrijke....