Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Mehlerhaus in Madseit

Geschiedenis beleven - het Mehlerhaus in Madseit

Mehlerhaus in Madseit
© Archiv Tourismusverband Tux-Finkenberg

Niet alleen mensen kunnen verhalen vertellen, huizen kunnen dat ook. Het Mehlerhaus in Madseit dateert van de 17e eeuw en heeft zoveel te vertellen, dat één bezoek haast niet voldoende is. Nog kort voor het einde van het twee millennium werd het nog bewoond, nu huisvest het een heel bijzonder boerenmuseum. Daarnaast brengen tentoonstellingen en talrijke evenementen weer nieuw leven in het huis. 

De keuken was het middelpunt

Trefpunt voor de hele familie was vroeger de keuken, want het was daar warm en er hing een aangename geur van eten, dat bereid werd.  Terwijl moeder of grootmoeder aan het koken waren, zat de rest van de familie aan de keukentafel, de kinderen speelden of maakten hun huiswerk. Natuurlijk moest iedereen ook goed meehelpen. Het Mehlerhaus, dat voor vele generaties van Tuxers een thuis bood,  vertelt over dit leven. De "Holzstuben" van het 300 jaar oude huis zijn gerenoveerd en toegankelijk voor de bezoeker. 

Voor volwassenen en kinderen is een bezoek aan het Mehlerhaus een interessante en indrukwekkende ervaring - en stuk levende, authentieke geschiedenis, dat men van heel dichtbij beleven kan en slechts een kattensprong van Hintertux verwijderd is.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.