Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Natuurlijk ijspaleis in de Hintertuxer gletsjer

Natureispalast am Hintertuxer Gletscher
© www.hintertuxergletscher.at

Hier was de natuur architect - en ze heeft haar meesterwerk lang voor ons verborgen gehouden. pas in 2007 werd de gletsjerspleet, die vandaag de dag het natuurlijke ijspaleis (Natur Eis Palast) is, puur toevallig door Roman Erler ontdekt. 

Stromend ijs

Een gletsjer staat nooit stil, hij beweegt en verandert zijn vorm. Ook wanneer de fantastische ijsgangen en ijskamers zich rond 25 meter onder de pisten van de Gefrorene Wand bevinden, weet vandaag niemand, hoe lang het ijspaleis noch bezichtigd kan worden. 

Glazen trap en Walk of Ice

Het begaanbare deel van de gletsjerspleet bestaat uit verschillende delen, die gedeeltelijk door trappen uitgebreid werden. Reusachtige ijskristallen, kristalkamers, loepzuivere ijsformaties: hier kan men de veelzijdigheid van water in de meest uiteenlopende vormen en zijn samenspel met het licht bewonderen. 

Rondleidingen

Ongeveer een uur duurt de rondleiding door het ijspaleis, die gemakkelijk via het bergstation van gletsjerbus 3 te bereiken is. Stevig schoeisel en een jas zijn zonder meer nodig. Ook kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom. Een uitstapje naar het ijspaleis hoort eigenlijk bij het verplichte programma.  Wie kan uiteindelijk vertellen, dat hij of zij totaal ontspannen in een gletsjerspleet is geweest? 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.