Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Tauernkrachtcentrale

Die Tauernkraftwerke
© Hejkal

Verscholen tussen bergen en gletsjers liggen de hooggebergte-stuwmeren Kaprun. Een fantastisch decor, ideaal voor wandelingen en beklimmingstochten. 

Het bovenste niveau - Moserboden-stuwmeer

In de zomermaanden vinden dagelijks rondleidingen plaats langs de stuwdam, die zowel voor experten als ook voor leken spannend zijn. Vandaag de dag speel duurzame energie een grote rol, maar de geschiedenis die de Tauernkrachtcentrale vertelt is al veel ouders en gaat over de strijd om het project, dat lange tijd dreigde te mislukken. Naast historische en technische details vindt er ook een rondleiding in de stuwdam zelf plaats - een indrukwekkende ervaring. 

Het hoofdniveau - Wasserfallboden-stuwmeer

De tentoonstelling "die Erlebniswelt Strom und Eis" geeft de bezoekers een goede indruk van waterkrachtcentrale, een tweede tentoonstelling gaat over gletsjers en licht het ontstaan en functioneren van ecosysteem gletsjer toe.  Op het zonneterras en in het restaurant is het goed toeven. Het Wasserfallboden-stuwmeer is uitgangspunt voor talloze wandeltochten, maar ook met de gletsjertrein kunnen de bergtoppen bestegen worden. 

Klammsee en krachtcentrale Kaprun

Hier komt het water van de verschillende stuwniveaus met ongelooflijk veel kracht samen, om de turbines in beweging te brengen, die de stroom opwekken. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.