Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Arena Coaster

De ietwat andere afdaling

Arena Coaster

Snelheid ervaren en adrenaline voelen. Tijdens de wintervakantie in het Zillertal is dat gemakkelijk - uiteindelijk kun je op ontelbare afdalingen de berghellingen afzoeven. Maar wat te doen als het zomer is? Dan zijn er toch 2 mogelijkheden van het snellere soort: de Zillertal Arena verandert in de warmere maanden in een eldorado voor mountainbikers. En voor degene, die steile hellingen en nog steilere afdalingen niet bevalt, is er nog altijd een alternatief: de Arena Coaster - de eerste achtbaan van de Alpen.

De Arena Coaster. De ietwat andere afdaling.

Zowel tijdens de wintervakantie als de zomervakantie in het Zillertal zorgt de Arena Coaster sinds 2007 het hele jaar door voor rodelplezier. De attractie bevindt zich direct naast het dalstation in Zell am Ziller. Tegen redelijke prijzen kun je hier een klein vakantie-avontuur beleven - uiteindelijk zweef je 9 meter boven de grond en maak je een looping van 540°.

Het is mogelijk om de 1125 meter in 2 minuten te doen, wat een gemiddelde snelheid van niet minder dan 40 km per uur inhoudt. Met wat remmen kan de rit natuurlijk ook wat relaxter verlopen - het spoor loopt door een stuk bos en biedt steeds weer uitzicht op het dal rondom Zell.  Als de rit naar boven meegerekend wordt, brengt men ongeveer 6-7 minuten door in de alpine achtbaan. 

De Arena Coaster is niet alleen iets voor adrenaline junkies. Ook gezinnen amuseren zich hier uitstekend tijdens de zomervakantie. Naast de achtbaan is er een avonturenspeelplaats met trampoline, klimtoren en glijbanen voor kinderen.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.