Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Durlaßboden stuwmeer

Durlaßboden Stausee

Voordat hier in het stuwmeer "Durlaßboden" ontstond, was het landschap amper bruikbaar. Weinig weiden, woeste, moerassige grond, die geen agrarische of toeristische bestemming had.  Door het stuwmeer is Durlaßboden belangrijker geworden. Inmiddels is het al lang niet meer alleen de grens tussen Tirol en Salzburg, maar vooral een populaire bestemming voor een uitstapje. 

Vandaag de dag is het stuwmeer Durlaßboden een attractie met vele recreatieactiviteiten. Het water in het meer heeft 's zomers een aangename temperatuur van 21° C en het is niet alleen geschikt om in te zwemmen.  Het bronwater van het stuwmeer Durlaßboden trekt tevens zeilers, surfers en vissers aan. 

Aan het meer bevindt zich de hoogstgelegene surf- en zeilschool, het strandbad is ideaal om te relaxen, en je kunt een boot huren voor een romantische tocht op het meer.  Een kinderspeelplaats, een barbecueplaats en het "Seestüberl" ronden het geheel af.  In Café-Restaurant "Seestüberl" kan men verfrissingen krijgen en even bijkomen na of tijdens een lange wandeling.  Hier zijn ook de dagkaarten voor hengelaars verkrijgbaar. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.