Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Goudmijn Zell im Zillertal

Goldschaubergwerk Zell im Zillertal
© www.goldschaubergwerk.com

Goud heeft altijd al een fascinerende werking op mensen gehad, gaf aanleiding tot oorlogen, maar ook de basis voor welvaart, rijkdom, cultuur en ontwikkeling.  In Zell am Ziller bevindt zich de goudmijn Hainzenberg, dat tijdens een rondleiding een kijkje biedt in de mijn en haar geschiedenis. 

De rondleiding begint met een bezoek aan de Hochzeller Käsealm, een kaasmakerij, die ondergebracht is in een 150 jaar almhut, die getrouw naar het origineel gebouwd is. Daar kunnen oude gereedschappen en andere voorwerpen, die betrekking hebben op de kaasproductie, aanschouwd worden. 

Voordat de bezoekers de mijn ingaan, komen ze d.m.v. een multimedia presentatie alle ins en outs te weten over 350 jaar goudmijnbouw te weten, krijgen ze een indruk van de zware ondergrondse arbeidsomstandigheden en over het leven van de mensen,die daar gewerkt hebben. Ook de politieke conflicten tussen Salzburg en Tirol worden belicht, want waar goud was, daar speelden ook politiek, economie en kerk een grote rol. De rondleiding duurt in totaal ca. 2 uur. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.