Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Bergbelevenissen

Bergbelevenissen kun je in het Zillertal op velerlei manieren ondergaan. Bijvoorbeeld tijdens het klimmen – het alpine terrein biedt ideale mogelijkheden voor beginners, die het eerst met gemakkelijke hindernissen willen proberen, maar ook voor door de wol geverfde routiniers, die de adrenaline willen voelen stromen.

De schoonheid van het Zillertal kan echter ook net zo goed tijdens een mountainbike tocht bewonderd worden, of onderweg op een van de vele paden, die deel uitmaken van het kilometer lange wandelnetwerk of tijdens de jacht. 

Bijzonder bezienswaardig is de natuurlijke rijkdom van het Natuurpark Zillertaler Alpen, met zijn welhaast ongerepte schoonheid in de dalen tot aan de bergtoppen. 

Hier vindt u hutten, die onder monumentenzorg vallen, zeldzame planten en kristallen.

De weg loopt ver naar boven

Hochfeiler, Olperer, Hochfernerspitze, Schwarzenstein en hoe ze ook allemaal mogen heten – de zog.  "Dreitausende" van het Zillertal, de bergen die minstens 3000 m hoog zijn, zijn een ware attractie. 

Was ligt dan meer voor de hand dan dit berglandschap op eigen houtje te verkennen? Uiteindelijk staat het Zillertal mede aan de wieg van het alpine bergbeklimmen. Dus, naar boven, langs de groene weiden, dichte bossen, rotsige hellingen, totdat er geen obstakels meer zijn voor het uitzicht op de top en de dalen van de Alpen. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.