Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Action & Fun Zillertal Arena

Adrenaline op de belevenisberg Zillertal Arena

Van de  steile bergruggen van Tirol heeft men bij de Zillertal Arena in de zomer geprofiteerd:  Arena Coaster en Arena Skyliner gebruiken de steile hellingen voor snelheid en sensatie. 

De Arena Coaster is de eerste achtbaan of roller coaster midden in de Zillertaler Alpen en is op de berg gelegen. Over 1450 meter raas je naar beneden , naar het dal, door 360 en 540° loops, tot 9 meter boven de grond.

In de Arena Skyliner vlieg je regelrecht van de berg naar beneden. Via stalen kabels en katrollen glij je aan vier verschillende lijnen met een vaart van wel 50 kilometer per uur richting het dal, boven boomtoppen en weiden. 

Klimmen en klauteren

Wat zou een zomervakantie in de Zillertaler Alpen zonder het opsnuiven van berglucht zijn? Daarom luidt het devies: naar boven! De vaste bodem onder de voeten verlies je al in Gerlos - de klimtuin is een populaire vrijetijdsbestemming met 25 stations en moeilijk parcours. Echte indrukken van de Alpen en uitdagingen biedt het alpine via ferrata aan de Gerlossteinwand. Degene, die na 240 m hoogteverschil de top heeft bereikt, mag zich terecht trots voelen en het verreikende uitzicht over het berglandschap genieten.

Wandelen en relaxen

Het spreekt vanzelf: tijdens een vakantie in de Alpen wil men graag van zo dichtbij als mogelijk de natuur en de omgeving leren kennen. De mooiste mogelijkheid biedt het meer dan 400 kilometer lange wandelnetwerk.  Als alternatief is er het 266 kilometer lange mountainbike parcours met alle moeilijkheidsgraden. En diegene, die het wat rustiger aan wil doen, vindt overal in het Zillertal wel een rustig plekje om te ontspannen. 

Verdere informatie vindt u op www.zillertalarena.com

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.