Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Belevenisberg Hintertuxer gletsjer

Zomervakantie op de Hintertuxer gletsjer

De Hintertuxer gletsjer biedt unieke wandelmogelijkheden. Moet het een gezellige route zijn of een echte uitdaging? Voor de zomervakantie zijn er vele mogelijkheden, van lichte wandelingen tot wandelingen, die naar de 3476 meter hoge top van de Olperer gaan.  Onderweg, op de wandelpaden kunt u het natuurlijke berglandschap van het Zillertal van zeer dichtbij ervaren - u maakt kennis met de alpine dierenwereld tijdens uw tocht langs watervallen, groene weiden en diepe wouden.

Avonturen in de Spannagelgrot

Een bijzondere bezienswaardigheid vormen niet alleen de bergtoppen van het Zillertal, maar ook datgene, wat eronder ligt.  De Spannagelgrot is de grootste rotsspelonk in de Alpen, die unieke ervaringen biedt.  Tussen marmer en druipstenen kom je in het hart van de grot, waar je tijdens rondleidingen of in het museum aldaar meer te weten komt over het ontstaan en de karakteristieke eigenschappen van de grot.  Tijdens een grottentocht kom je zelf nog dieper in de grot, waarvan een deel van 10 km tot dusverre onderzocht is. 

Van boven is het het mooist

Het beste uitzicht over het Zillertaler berglandschap, tot aan de Großglockner en de Dolomieten biedt eigenlijk wel het panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer op 3250 meter hoogte. 

Verdere informatie vindt u op www.hintertuxergletscher.at

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.