Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Genietersberg Ahorn

Het Zillertal beleven

De berghellingen, alpenweiden en dalen van het Ahornplateau zijn bijzonder geschikt voor uitgebreide wandelingen. Van een gezellig kort uitstapje tot een uitdagende tocht: alles is mogelijk. En altijd vergezeld van de prachtige uitzichten die reiken tot de sneeuwbedekte toppen van de Zillertaler "Dreitausender". 

Bergkazen, vers boerenbrood, wildspecialiteiten, knoedelsoepen en veel meer: in de restaurants rondom Mayrhofen en het Ahornplateau is het smullen geblazen en kunt u op een culinaire ontdekkingsreis. De ideale manier om de belevenisvolle dagen de revue laten passeren en nieuwe kracht voor nieuwe avonturen op te doen.

Ahorn, de berg voor genieters

Genießerberg Ahorn

De berg voor genieters, Ahorn - Mayrhofens huisberg verbindt de schoonheid van het berglandschap met vele vrijetijdsactiviteiten en culinaire belevenissen.  Het populairste uitgangspunt is het panoramaplatform op 1965 meter hoogte. Van hieruit kun je van verreikende uitzichten genieten en het wandelgebied alsook het hooggebergte-natuurpark Zillertaler Alpen ontdekken. 

Zomervakantie op de "Genießerrundweg"

De Genießerrundweg (rondwandelpad voor genieters)  biedt een groot deel van alle bezienswaardigheden van de Ahorn. Bijvoorbeeld de Adlerbühne: op 2000 meter hoogte kun je van de demonstratie met roofvogels genieten, inzicht krijgen in de traditionele valkerij en de dieren nader bekijken. 

Het volgende station op de "Genießerrundweg" zou de ,Freiraum‘  kunnen zijn – een modern gebouwencomplex met vrijdragend uitzichtplatform op 2000 m hoogte. Als het u het lukt om de aantrekkelijke menukaart van het café-bistro even te laten voor wat het is, moet u zeker niet 'Sinnesspiele' in het natuurbelevingscentrum missen. Hier kan men zich meten met de recordhouders van de dierenwereld en vele wetenswaardigheden m.b.t. flora en fauna opdoen.  

Verdere informatie vindt u op de site van de Mayrhofner Bergbahnen

 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.