Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Uitstapjes in het Zillertal

Natuurlijk ijspaleis onder de Hintertuxer gletsjer

Natuurlijk ijspaleis in de Hintertuxer gletsjer

Hier was de natuur architect - en ze heeft haar meesterwerk lang voor ons verborgen gehouden. pas in 2007 werd de gletsjerspleet, die vandaag de dag het natuurlijke ijspaleis (Natur Eis Palast) is, puur toevallig door Roman Erler ontdekt.
Klimtuin in Gerlos

Klimtuin

De klimtuin in Gerlos is een groot avontuur voor kinderen en jongeren. Hier, in de vrije natuur, kunnen ze hun behendigheid bewijzen en alles geven.
Tauernkrachtcentrale

Tauernkrachtcentrale

Verscholen tussen bergen en gletsjers liggen de hooggebergte-stuwmeren Kaprun. Een fantastisch decor, ideaal voor wandelingen en beklimmingstochten.
Wandelparadijs Spieljoch

Wandelparadijs Spieljoch

Wie niet alleen graag van het uitzicht over het Zillertal wil genieten, maar daarbij ook nog plezier, spanning en afwisseling wil hebben, die is in het wandelparadijs Spieljoch aan het juiste adres. Het gebied heet weliswaar wandelparadijs, maar desalniettemin kun je het ook met de gondellift bereiken. Moeizame beklimmingen zijn dus niet nodig, wanneer de kinderen geen geduld hebben en liever direct naar het oefenterrein voor bergbeklimmers gaan.
Arena Coaster

Arena Coaster

Snelheid ervaren en adrenaline voelen. Tijdens de wintervakantie in het Zillertal is dat gemakkelijk - uiteindelijk kun je op ontelbare afdalingen de berghellingen afzoeven. Maar wat te doen als het zomer is? Dan zijn er toch 2 mogelijkheden van het snellere soort: de Zillertal Arena verandert in de warmere maanden in een eldorado voor mountainbikers. En voor degene, die steile ....
Kaarsenwereld Ramsau

Kaarsenwereld Ramsau

In de kaarsenwereld (Kerzenwelt) van Ramsau kan de bezoeker niet alleen de meest uiteenlopende, fraai getrokken en bewerkte kaarsen aanschouwen, maar ook zelf desgewenst een handje helpen en zijn creativiteit bewijzen. Het maken van kaarsen is een eeuwenoud handwerk, dat hier tot heden beoefend wordt.
Natuurmeer Schlitters

Natuurmeer Schlitters

Aan de ingang van het Zillertal en niet ver van Fügen verwijderd ligt de Schlitterer See, het Schlitterer meer. Het recreatiegebied om de Schlitterer See werd al in het jaar 2000 geopend en wordt sindsdien steeds verder ontwikkeld. Het nauw verbonden zijn met de natuur staat hier op de voorgrond.
Durlaßboden stuwmeer

Durlaßboden stuwmeer

Voordat hier in het stuwmeer "Durlaßboden" ontstond, was het landschap amper bruikbaar. Weinig weiden, woeste, moerassige grond, die geen agrarische of toeristische bestemming had. Door het stuwmeer is Durlaßboden belangrijker geworden. Inmiddels is het al lang niet meer alleen de grens tussen Tirol en Salzburg, maar vooral een populaire.....
Duivelsbrug in Finkenberg

Teufelsbrücke (Duivelsbrug) in Finkenberg

Men zegt dat het de duivel in persoon is geweest, die deze brug over de Tuxer beek heeft gebouwd. Of hij het daadwerkelijk was, of gewoon een staaltje van Tiroler houtbouwtechniek, is niet echt duidelijk. In ieder geval is de in het jaar 1876 gebouwde brug bij de Dornauer hoeve zeker een bezoek waard.
Museum Strasserhäusl

Museum Strasserhäusl

Het bekende Strasserhäusl werd al in 1714 gebouwd en valt onder monumentenzorg. Enerzijds heeft hij zijn reputatie te danken aan de prachtige boerenantiek-collectie, maar met name aan het feit, dat van hieruit de kinderen van familie Strasser in 1832 het lied "Stille Nacht, Heilige Nacht" naar Leipzig brachten, voordat het later de hele wereld rondging.
Schaubergwerk am Spieljoch

Modelmijn in de Spieljochberg

Vanuit Fügen brengt de Spieljochbahn en de Knappensteig de wandelaar in ca. 45 minuten naar de hoogstgelegen modelmijn van Oostenrijk, op 1783 meter hoogte. Voor kinderen, jongeren en volwassenen een uitstapje, dat spanning belooft. De berg inrijden, zoals destijds de mijnwerkers dat deden, de vochtige en koude lucht van de grotten inademen, de kolossale en benauwende...
Panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer

Panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer

Er zijn niet veel plekken op de wereld, van waaruit je van het vrije uitzicht op Großglockner, Zugspitze en Dolomieten tegelijkertijd kunt genieten. Op 3250 meter hoogte bevinden zich de panoramaterrassen op de Hintertuxer gletsjer die precies dit unieke uitzicht over de Alpen bieden.
Zillertaler Regionalmuseum

Zillertaler Regionalmuseum

Het Zillertaler regionale museum geeft een goede indruk, hoe het eenvoudige boerenleven van onze voorouders eruit gezien heeft. Hiervoor werd een hele boerderij naar de huidige locatie in Zell am Ziller verhuisd.
Alpentuin Kaltenbach

Alpentuin Kaltenbach

Wat zouden de Alpen zonder hun bloemen zijn? Wie mooie planten, zoals de gentiaan, edelweiss, het alpenviooltje en de zilverdistel in natura wil zien, vindt in de alpentuin bij Kaltenbach in het Zillertal een klein paradijs. De weg ernaartoe is al een kleine belevenis op zich: hij wordt de 'Alpenblumenweg' genoemd.
Tuxer molen

De Tuxer molen

Hoe groot de rol is, die de molens vroeger in het leven van de mensen hebben gespeeld, kan men ook afleiden van het feit dat er amper een sprookje of sage is, waarin ze niet voorkomt. Koren kunnen vermalen tot meel: dat betekende voor de mensen, dat ze iets te eten hadden. Zonder molen geen meel en zonder meel geen brood.
Erlebnistherme Zillertal

Belevenis spa (Erlebnistherme) Zillertal

Het hoeft niet altijd de grote wandeltocht te zijn. Wie zichzelf een kleine afwisseling gunt en iets anders wil beleven, is in het moderne Erlebnistherme Zillertal helemaal op zijn plaats.
Natuurmonument Spannagelgrot

Natuurmonument Spannagelgrot

De Spannagelgrot ligt onder de Hintertuxer gletsjer, heeft een lengte van 10 km, die tot dusverre in kaart gebracht is en is daarmee de grootste grot van de Centrale Alpen. Over 500 meter is de bezichtiging van de modelgrot een unieke, indrukwekkende belevenis voor volwassenen alsook voor kinderen.
Vogelleerpad in Hart

Vogelleerpad in Hart

Tegenover Fügen en ten oosten van de Ziller ligt de prachtige, kleine gemeente Hart. Zuidelijk van de parochiekerk begint het vogelleerpad, dat op zijn ca. 2-3 uur lange weg door de natuur ook langs de mooie Haselbach waterval leidt. Tijdens de wandeling over het Harter Vogellehrpfad nodigen grote volières in de "Zillertaler Vogelwelt" en een free flight volière de bezoeker uit, om de...
Attractie- en recreatiepark Aufenfeld

Attractie- en recreatiepark Auenfeld

Tussen Kaltenbach en Zell am Ziller ligt het plaatsje Aschau. Hier vindt men een klein paradijs voor diegene, die recreatie en ontspanning zoekt. Kampeerders is het attractiepark Auenfeld al langer bekend, echter vanwege zijn uitstekende locatie is een ommetje naar Aschau, ook als daguitstapje, zeker de moeite waard. Het park biedt in ieder geval rijkelijk recreatiemogelijkheden.
Via ferrata Gerlossteinwand

Via ferrata Gerlossteinwand

Tussen Gerlos en Zell ligt het uitgangspunt voor de tocht. Van daaruit kun je met de Gerlossteinbahn naar het beginpunt van de via ferrata.
Modelkaasmakerij Fügen

Modelkaasmakerij Fügen

Een bezoek aan de modelkaasmakerij in Fügen in het Zillertal belooft een spannende gebeurtenis te worden voor de hele familie. De "Sennerei" - zo wordt de plek genoemd, waar melk verwerkt wordt tot producten als boter, karnemelk, kaas en yoghurt - is niet het enige wat geopend is voor de bezoekers. Het aanbod van de modelkaasmakerij Fügen wordt door een kaasmuseum, een filmvertoning en allerhand....
Schnapsstokerijen in de vakantieregio
Mayrhofen - Hippach

Schnapsstokerijen

Al sinds vele eeuwen worden in het Zillertal verschillende soorten vruchtenbrandewijn gemaakt. De Schnaps wordt gewonnen door gisting en aansluitend distillatie.
Mehlerhaus in Madseit

Mehlerhaus in Madseit

Niet alleen mensen kunnen verhalen vertellen, huizen kunnen dat ook. Het Mehlerhaus in Madseit dateert van de 17e eeuw en heeft zoveel te vertellen, dat één bezoek haast niet voldoende is. Nog kort voor het einde van het twee millennium werd het nog bewoond, nu huisvest het een heel bijzonder boerenmuseum. Daarnaast brengen tentoonstellingen en talrijke....
FeuerWerk - HoutBelevenisWereld

FeuerWerk - HoutBelevenisWereld

Slechts zelden is het de moeite waard om een krachtcentrale te bezoeken, maar in het geval van FeuerWerk en zijn HoutBelevenisWereld ist dat geheel anders. Een uitstapje naar FeuerWerk is gegarandeerd geslaagd, want de ultramoderne Fügener biomassa-warmtekrachtcentrale is een spannende locatie geworden voor events, gastronomie, seminars, vergaderingen, concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, bezichtigingen en om te leren.
Avonturenspeelplaats in Zell am Ziller

Avonturenspeelplaats in Zell am Ziller

Een paradijs voor kinderen en jongeren, die vakantie in de bergen vaak alleen met "saaie" wandelingen associëren. Na een bezoek aan de avonturenspeelplaats in Zell am Ziller heb je thuis werkelijk wat te vertellen.
Goudmijn Zell im Zillertal

Goudmijn Zell im Zillertal

Goud heeft altijd al een fascinerende werking op mensen gehad, gaf aanleiding tot oorlogen, maar ook de basis voor welvaart, rijkdom, cultuur en ontwikkeling. In Zell am Ziller bevindt zich de goudmijn Hainzenberg, dat tijdens een rondleiding een kijkje biedt in de mijn en haar geschiedenis.
Houtsnijderij Burgstaller

Houtsnijderij Burgstaller

In Hainzenberg kunt u familie Burgstaller bezoeken en de familie gadeslaan, wanneer ze met veel behendigheid en ervaring figuren van hout snijdt. Er is niets was er niet is: daarbij varieert de grootte van de figuren van 2 cm tot een een meter. Een omvangrijke mineralenverzameling kan eveneens bekeken worden, waaronder de beroemde Zillertaler granaatsteen alsook andere mineralen uit de Alpen.....
Beleveniskaasmakerij Zillertal

Beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal

Even buiten Mayrhofen ligt Hollenzen met de beleveniskaasmakerij (Erlebnis-Sennerei) Zillertal. Al van ver zie je op het dak van de kaasmakerij bonte koeien, die aangeven, dat hier wat bijzonders te zien is: een transparant productiebedrijf op een totale oppervlakte van 6000 m², dat zijn bezoekers een kijkje gunt in achter de schermen gunt, in de wereld van de melkverwerking en kaasproductie.
Kaarsenatelier Gredler

Kaarsenatelier (Kerzenwerkstätte) Gredler

Het is niet alleen spannend voor kinderen om te zien, hoe kaarsen sinds vele generaties in de meest verschillende vormen gemaakt, of zoals de vakman zegt, getrokken worden.