Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Eerste vakantieregio

Uitstapjes in de eerste vakantieregio Zillertal (Aschau, Bruck, Fügen, Fügenberg, Hart, Kaltenbach, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg, Uderns)

Schaubergwerk am Spieljoch

Modelmijn in de Spieljochberg

Vanuit Fügen brengt de Spieljochbahn en de Knappensteig de wandelaar in ca. 45 minuten naar de hoogstgelegen modelmijn van Oostenrijk, op 1783 meter hoogte. Voor kinderen, jongeren en volwassenen een uitstapje, dat spanning belooft. De berg inrijden, zoals destijds de mijnwerkers dat deden, de vochtige en koude lucht van de grotten inademen, de kolossale en benauwende...
Modelkaasmakerij Fügen

Modelkaasmakerij Fügen

Een bezoek aan de modelkaasmakerij in Fügen in het Zillertal belooft een spannende gebeurtenis te worden voor de hele familie. De "Sennerei" - zo wordt de plek genoemd, waar melk verwerkt wordt tot producten als boter, karnemelk, kaas en yoghurt - is niet het enige wat geopend is voor de bezoekers. Het aanbod van de modelkaasmakerij Fügen wordt door een kaasmuseum, een filmvertoning en allerhand....
Alpentuin Kaltenbach

Alpentuin Kaltenbach

Wat zouden de Alpen zonder hun bloemen zijn? Wie mooie planten, zoals de gentiaan, edelweiss, het alpenviooltje en de zilverdistel in natura wil zien, vindt in de alpentuin bij Kaltenbach in het Zillertal een klein paradijs. De weg ernaartoe is al een kleine belevenis op zich: hij wordt de 'Alpenblumenweg' genoemd.
Wandelparadijs Spieljoch

Wandelparadijs Spieljoch

Wie niet alleen graag van het uitzicht over het Zillertal wil genieten, maar daarbij ook nog plezier, spanning en afwisseling wil hebben, die is in het wandelparadijs Spieljoch aan het juiste adres. Het gebied heet weliswaar wandelparadijs, maar desalniettemin kun je het ook met de gondellift bereiken. Moeizame beklimmingen zijn dus niet nodig, wanneer de kinderen geen geduld hebben en liever direct naar het oefenterrein voor bergbeklimmers gaan.
Natuurmeer Schlitters

Natuurmeer Schlitters

Aan de ingang van het Zillertal en niet ver van Fügen verwijderd ligt de Schlitterer See, het Schlitterer meer. Het recreatiegebied om de Schlitterer See werd al in het jaar 2000 geopend en wordt sindsdien steeds verder ontwikkeld. Het nauw verbonden zijn met de natuur staat hier op de voorgrond.
Attractie- en recreatiepark Aufenfeld

Attractie- en recreatiepark Auenfeld

Tussen Kaltenbach en Zell am Ziller ligt het plaatsje Aschau. Hier vindt men een klein paradijs voor diegene, die recreatie en ontspanning zoekt. Kampeerders is het attractiepark Auenfeld al langer bekend, echter vanwege zijn uitstekende locatie is een ommetje naar Aschau, ook als daguitstapje, zeker de moeite waard. Het park biedt in ieder geval rijkelijk recreatiemogelijkheden.
Vogelleerpad in Hart

Vogelleerpad in Hart

Tegenover Fügen en ten oosten van de Ziller ligt de prachtige, kleine gemeente Hart. Zuidelijk van de parochiekerk begint het vogelleerpad, dat op zijn ca. 2-3 uur lange weg door de natuur ook langs de mooie Haselbach waterval leidt. Tijdens de wandeling over het Harter Vogellehrpfad nodigen grote volières in de "Zillertaler Vogelwelt" en een free flight volière de bezoeker uit, om de...
FeuerWerk - HoutBelevenisWereld

FeuerWerk - HoutBelevenisWereld

Slechts zelden is het de moeite waard om een krachtcentrale te bezoeken, maar in het geval van FeuerWerk en zijn HoutBelevenisWereld ist dat geheel anders. Een uitstapje naar FeuerWerk is gegarandeerd geslaagd, want de ultramoderne Fügener biomassa-warmtekrachtcentrale is een spannende locatie geworden voor events, gastronomie, seminars, vergaderingen, concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, bezichtigingen en om te leren.
Erlebnistherme Zillertal

Belevenis spa (Erlebnistherme) Zillertal

Het hoeft niet altijd de grote wandeltocht te zijn. Wie zichzelf een kleine afwisseling gunt en iets anders wil beleven, is in het moderne Erlebnistherme Zillertal helemaal op zijn plaats.