Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Wandelparadijs Spieljoch

Wanderparadies Spieljoch

Wie niet alleen graag van het uitzicht over het Zillertal wil genieten, maar daarbij ook nog plezier, spanning en afwisseling wil hebben, die is in het wandelparadijs Spieljoch aan het juiste adres.  Het gebied heet weliswaar wandelparadijs, maar desalniettemin kun je het ook met de gondellift bereiken. Moeizame beklimmingen zijn dus niet nodig, wanneer de kinderen geen geduld hebben en liever direct naar het oefenterrein voor bergbeklimmers gaan. 

Met behendigheid het oefenterrein door

Er zijn in totaal tien verschillende klimroutes, die men de baas moet worden. Voor kinderen en jongeren een unieke belevenis, waarbij ze zich in de frisse berglucht naar hartenlust kunnen uitleven en hun behendigheid kunnen bewijzen. Het oefenterrein, of "Klettergarten" bevindt zich naast het bergstation van de Spieljochbahn,  van waaruit je een prachtig panorama-uitzicht hebt. Een blotevoetenpad brengt je naar het nabije Spieljoch. 

Evenementen in het Spieljoch

Niet alleen voor kinderen en gezinnen is het wandelparadijs Spieljoch een spannende bestemming voor een uitstapje. Hier vinden naast regelmatige kinderevenementen ook wandelingen met gids, nordic walking tochten of concerten plaats. De modelmijn in de Spieljoch berg toont spannende inkijkjes in de wereld van de mijnbouw. Het bergstation van de Spieljoch is het begin- en eindpunt van vele wandelwegen door de Zillertaler alpen. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.