Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Museum Strasserhäusl

Museum Strasserhäusl
© mayrhofen.at

Het bekende Strasserhäusl werd al in 1714 gebouwd en valt onder monumentenzorg. Enerzijds heeft hij zijn reputatie te danken aan de prachtige boerenantiek-collectie,  maar met name aan het feit, dat van hieruit de kinderen van familie Strasser in 1832 het lied "Stille Nacht, Heilige Nacht" naar Leipzig brachten, voordat het later de hele wereld rondging. 

De Rainers en Strassers

Er doen vele verhalen de ronde, hoe het lied "Stille nacht, heilige nacht" de wereld is rondgegaan vanuit Laimach. Alhoewel de componist niet bekend is, moet het eigenlijk wel een oude orgelbouwer geweest zijn, die het de eerste keer in het Zillertal ten gehore heeft gebracht. 

Graaf Dönhoff und Keizer Franz I waren namelijk getuige daarvan hoe de Rainer familie het de eerste keer voor een groter publiek presenteerde. Alle aanwezigen waren direct enthousiast toen ze de mooie kerstmelodie hoorden. Er volgende meer optredens van de Rainers, zelfs in Amerika, In Duitsland waren het echter de kinderen van familie Strasser, die op de kerstmarkt met het lied "Stille nacht, heilige Nacht" de aandacht trokken. Ook al worden aan dit lied verschillende oorsprongen toegeschreven, een daarvan is in ieder geval het Strasserhäusl, midden in het Zillertal.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.