Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Natuurmonument Spannagelgrot

Binnen in de grot: natuurmonument Spannagelgrot

Naturdenkmal Spannagelhöhle
© Archiv Tourismusverband Tux-Finkenberg

De Spannagelgrot ligt onder de Hintertuxer gletsjer, heeft een lengte van 10 km, die tot dusverre in kaart gebracht is en is daarmee de grootste grot van de Centrale Alpen. Over 500 meter is de bezichtiging van de modelgrot een unieke, indrukwekkende belevenis voor volwassenen alsook voor kinderen.  

Genezende lucht en marmer

Wie al eens een grot heeft bezocht, zal zich wellicht nog het bijzondere klimaat in de grot kunnen herinneren. De lucht in grotten bevat de meest uiteenlopende genezende mineralen, die door de luchtvochtigheid in onze longen getransporteerd worden und ook als kuur tegen longziektes ingezet kunnen worden. 

Ontstaan van de grot

Onderdeel van de rondleiding is een uitvoerige toelichting op het ontstaan van de grot, en over zijn fauna en flora. Hoe worden stalagmieten en stalactieten of de zeldzame excentrieken gevormd, die aan de wanden van de grot de zwaartekracht ogenschijnlijk negeren. Ook de verhalen over research in de grot, die voor het grootste deel alleen voor duikers toegankelijk is, is indrukwekkend en toont, dat de mens alleen met behendigheid, kennis en veel moed de krachten van de natuur trotseren kan. Op deze natuurkrachten in de grot wordt ook ingegaan in het aangesloten museum, dat vondsten van de grot tentoonstelt 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.