Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer

Panoramaterrasse am Hintertuxer Gletscher
© Archiv Tourismusverband Tux-Finkenberg

Er zijn niet veel plekken op de wereld,  van waaruit je van het vrije uitzicht op Großglockner, Zugspitze en Dolomieten tegelijkertijd kunt genieten. Op 3250 meter hoogte bevinden zich de panoramaterrassen op de Hintertuxer gletsjer die precies dit unieke uitzicht over de Alpen bieden. 

Bovenaan het bergstation Gefrorene Wand bevindt zich het populaire uitzichtterras, dat met de kabelbaan bereikbaar is. Alleen al de rit met kabelbaan, de gletsjerbus 3, is een belevenis an sich. Het is de enige kabelbaan in de regio, waarvan het bergstation op meer dan 3000 meter hoogte ligt - en de rit naar boven is dus zonder meer spannend te noemen. 

Al in de gondel wordt de bezoeker een geweldig panorama geboden: de Tuxer Alpen en het Zillertaler Naturpark imponeren en liggen aan iedereens voeten.

Dagdromen

De blikken volgen, in gedachten als een vogel boven de Alpen vliegen, grenzeloos vrij zijn, uitrusten en ontspannen, de frisse berglucht opsnuiven en sich daarbij geweldig voelen. Zelden is het berglandschap zo uniek en betoverend  als op het panoramaterras op de Hintertuxer gletsjer. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.