Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Houtsnijderij Burgstaller

Holzschnitzerei Burgstaller

In Hainzenberg kunt u familie Burgstaller bezoeken en de familie gadeslaan, wanneer ze met veel behendigheid en ervaring figuren van hout snijdt. Er is niets was er niet is: daarbij varieert de grootte van de figuren van 2 cm tot een een meter. Een omvangrijke mineralenverzameling kan eveneens bekeken worden, waaronder de beroemde Zillertaler granaatsteen alsook andere mineralen uit de Alpen.

De traditie van het houtsnijwerk

De eerste houtsnijwerken waren er zodrahet lemmet uitgevonden werd.  Ondanks alle technologie heeft dit handwerk zich tot vandaag de staande weten te houden, wat  ligt aan het feit, dat het een origineel en kunstzinnig handwerk is, om figuren, poppen of beelden te snijden. De houtsnijwerken gaan er pas echt uitzien wanneer ze met de hand gemaakt zijn. 

De meeste families hebben deze traditie gedurende vele generaties voortgezet. De kennis, de gewoonte en de behendigheid worden steeds doorgegeven, zodat locals en toeristen ook vandaag nog met plezier kunnen zien, wat allemaal met dit prachtige materiaal, hout, te maken valt. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.