Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Klimtuin

Hochseilgarten in Gerlos

De klimtuin in Gerlos is een groot avontuur voor kinderen en jongeren.  Hier, in de vrije natuur,  kunnen ze hun behendigheid bewijzen en alles geven.

In het bos kunnen lopen en een stuk dichter bij de boomkruinen en de hemel te komen, natuur en bomen in de letterlijke betekenis van het woord te "begrijpen", handig te balanceren - das is plezier en tegelijkertijd leren. Ouders moeten immers altijd goede argumenten aanvoeren, om hun kinderen over te halen, mee te doen aan een wandeling. Wanneer het doel van de wandeling echter de klimtuin in Gerlos is, hoeven verder weinig woorden verspild te worden.

De hindernistuin

Natuurlijk staat veiligheid hier voorop, zoals dat bij een klimtuin noodzakelijk is. De klimtuin bestaat uit een combinatie van touwen en boomstammen, die gepasseerd moeten worden, wat een bepaalde mate van handigheid vereist.  Wie zich aan het parcours in Gerlos waagt, die wacht spanning en avontuur, vanaf het moment dat hij of zij "de grond onder de voeten verliest". Op afspraak is ook een training mogelijk met een gekwalificeerde leraar.

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.