Diese Seite in Deutsch anzeigen. Show this page in English.

Via ferrata Gerlossteinwand

Klettersteig Gerlossteinwand
© Zillertal Arena

Tussen Gerlos en Zell ligt het uitgangspunt voor de tocht. Van daaruit met de Gerlossteinbahn naar het beginpunt van de via ferrata. 

De via ferrata in de Gerlossteinwand is de eerste moderne via ferrata van het Zillertal. Van hier heb je een magnifiek uitzicht, vanaf misschien wel de mooiste berg in de regio. Het uitzicht reikt tot het Rofangebergte, het Gaisergebergte en de Ziller Eisriesen. 

Aangezien de via ferrata met het bergtreintje bereikbaar is, kan de beklimmer zijn krachten sparen. De beklimming is ook geschikt voorr beginners en kinderen; voor hen worden door de bergsportscholen beginnerscurussen aangeboden. 

De route werd door de Zeller bergreddingsdiens zo uitgekozen, dat deze veel afwisseling biedt.  De via ferrata door de kalk-gneiswand van de Gerlosstein, boven Zell am Ziller gelegen, ligt aan de noordkant van de berg, aangezien de condities aan die kant ideaal zijn. 

Het parcours is 380 m lang en heeft een hoogteverschil van 240 m. Voor de weg naar beneden kan uit twee opties gekozen worden. De weg via het mooie Heimjöchl duurt ongeveer 1,5 uur, en via het gemarkeerde wandelpad is het wat korter. 

Uitgebreide weersverwachting voor de plaatsen Fügen, Zell am Ziller, Gerlos, Mayrhofen en Tux.